Qi ict
/ /
/ Acquisitie GGB
16-1-2013, 12:00 door Annelou van Kleef

Vanuit het hoofdkantoor in Delft biedt system integrator Qi ict sinds jaar en dag landelijke service aan al haar klanten. Halverwege 2012 opende de organisatie een tweede vestiging, Qi ict noordoost, in de regio Amersfoort. Vandaag zet Qi ict ook voet in het zuiden des lands, met de overname van het in Veldhoven gevestigde GGB Internetworking.

English translation of this press release
 

Trends

Veldhoven pand met logoWij constateren een enorme groei binnen (wireless) networking en security, aangejaagd door trends als Het Nieuwe Werken en Bring Your Own Device (BYOD). Onze dienstverlening focust zich steeds meer daarop.' Aldus Albert Klene, CEO van Qi ict. De groei-ambitie van Qi ict voedde de wens om 'Living Uptime' ook elders in Nederland een gezicht te geven. 'Als het gaat om uptime en beveiliging moeten we zo dicht mogelijk bij de klant zitten, lokaal aanwezig zijn, expertise en snelle responstijden kunnen bieden. Autonome groei is tijdsintensief, met de overname van het Veldhovense GGB Internetworking zijn onze diensten nu ook direct beschikbaar voor klanten in het zuiden.'

Dirk Bolte, mede-oprichter en directeur van GGB vult aan: 'Net als GGB heeft Qi ict service en kwaliteit van dienstverlening hoog in het vaandel staan, dat is een grote plus voor onze klanten. Onze personeelsleden zijn positief over deze stap. Ze verheugen zich op de bredere horizon en de groeikansen die de overname ons brengt. We gaan met onverminderde inzet door met onze activiteiten en zien uit naar de samenwerking.' Albert Klene voegt nog toe: 'Ook de 'cultural fit' is perfect. Ik ben er echt trots op dat we het team van GGB vandaag als collega's kunnen verwelkomen.'

 

Krachtige synergie in portfolio

Qi ict is een system integrator met gevestigde expertise in storage, security, networking en connectivity. GGB Internetworking is specialist in security en networking en beschikt over uitstekend gekwalificeerd personeel met een hoog kennisniveau. Klene: 'Met het in huis halen van GGB vergroten we ons productportfolio en focussen we nog meer op security en networking. We versterken onze positie en ook de slagkracht bij gevestigde samenwerkingspartners als Cisco en Check Point.'

Ongewijzigde dienstverlening

GGB gaat in de loop van 2013 de naam Qi ict voeren. Qi ict biedt vanuit Delft professionele centrale voorzieningen, waardoor de specialisten van GGB kunnen focussen op techniek en de diensten voor klanten. Klanten van beide partijen kunnen uiteraard rekenen op onveranderde voortzetting van de dienstverlening via hun vertrouwde contactpersonen.

Over Qi ict

Qi ict levert netwerk-, security-, datacom- en storage-oplossingen waarbij 'Living Uptime' het uitgangspunt is. Met een scala aan diensten implementeert en onderhoudt Qi ict deze systemen, met maximalisatie van de uptime als uitgangspunt. Qi ict heeft een lange staat van dienst: al 30 jaar verbetert Qi ict de netwerkinfrastructuren van haar klanten. De omzet over 2012 ligt rond de 20 miljoen euro, een groei van 14% ten opzichte van 2011.

Qi ict is succesvol dankzij haar focus en specialisatie: doe waar je goed in bent en doe dát zo goed mogelijk.

Over GGB Internetworking

GGB biedt met een team van 9 personen alle specialistische expertise om onmisbare ict- systemen, netwerk, data en informatie te beveiligen. Ook voor complexe situaties biedt GGB praktische en kostenefficiënte oplossingen voor informatiebeveiliging. De geschatte omzet over 2012 ligt rond de 2,8 miljoen euro.

De organisatie werd 16 jaar geleden opgericht. Van de oorspronkelijke drie oprichters van GGB zijn er nog twee aan boord, William Geurts en Dirk Bolte. Beide blijven de organisatie in de nieuwe vorm versterken. Bolte heeft de dagelijkse leiding en dat blijft zo na de overname door Qi ict.

Meer informatie

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie de beide websites raadplegen, www.qi.nl en www.ggb.nl of contact opnemen met de woordvoerder van Qi ict, Serie Janssen, marketing manager.

Heeft u vragen?
Dirk Bolte
business unit manager regio zuid

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen als het gaat om bovenstaande onderwerpen. 

Meer weten?

 

Let op! U heeft niet alle verplichte velden ingevuld.

* = benodigde gegevens
Deel deze pagina

Interessante informatie gevonden? Met de buttons hieronder kun je deze pagina e-mailen of online delen.

Ervaring & Inspiratie
fb yt li tw
Service & Advies

Focus op kennis en kwaliteit!  

Aankoop / technisch advies nodig?
tel Bel: (015) 888 04 44 of e-mail ons!
Op de hoogte blijven

Praat mee via onze online kanalen!

Let op! Om ons nieuwsbrief te kunnen ontvangen hebben wij een geldig e-mailadres nodig.
© 2016. Qi ict

Gebruik van deze website betekent dat u onze privacy policy, disclaimer en cookie policy accepteert.